Omleggsjern til å lage laminerte knivblad av DC01 eller EN 10130 stål.
I tidligere tider ble dette materialet kalt for St 12-03.
DC01 er materialet gjerne smeder foretrekker når de skal lage kniver med lamineringsmetoden som går ut på å ha en hard egg, bløtt stål på sidene og over "nakken" som illustrasjonsbildet over viser med hvit farge.
Metoden er og vanlig i Japan og kalles da for warikomi, og dette er samme teknikk som brukes i samuraisverd ol.
Stålet er bukket som en vinkel så du enkelt kan legge i eggstål, lukke det sammen og essesveise.
Jernene er 500mm lange og klippet av 2,0 eller 3,0mm stålplater til ulike eggstålbredder.
Alle omleggsjernene er klippet og tilpasset 3mm tykt eggstål, men du kan så klart bruke tykkere eggstål enn dette.
Omleggsjern for 20mm eggstål er f.eks klippet 43mm, bukket, og tilsvarende for alle de andre dimensjonene.
En tilsvarende metode (sam-mai) er illustrert i denne videoen:
https://www.youtube.com/watch?v=JQS-Q3rb5H0
Om materialet: DC01 eller 1.0330 har svært lavt innhold av karbon så det er derfor ikke herbdart. Det er både bløtt og seigt, svært godt formbart, er lett å arbeide med, det er godt sveisbart og det er lett å få fin overflate på dette materialet.
Platene er kaldvalset, er blanke og har en oljet overflate, for at smeden skal slippe rengjøring før smiing.
Kemisk sammensetning i tillegg til jern:
Karbon: 0,12%, mangan: 0,6%, fosfor: 0,045%, silisium: 0,045%
Flytgrense: 140-280 MPa
Strekkfasthet: 270-410 MPa
Elastisitet 28%
Har noe rester av 3mm omlegg som er klippet av S355 som er et varmvalset stål som selges ut.
Om du foretrekker DC01 gi beskjed om det i kommentarfeltet ved bestilling.
Stålplatene er klippet i strimler og bukket til vinkel for at du lettest mulig skal kunne "pakke" inn ditt eggstål.
For de som ikke kjenner til hva et omleggsjern er kan lese om bruken på denne linken.
top of page
PrisFra kr 49,00
Mva. Inkludert |
Produktside: Stores_Product_Widget
Relaterte produkter
bottom of page